DCC is er trots op het “beheer” en de conserveringsstrategie van conserveringssystemen voor TEAM Terminal, een grote opslagterminal van ruwe olie, te mogen verzorgen. Het totale geconserveerde oppervlak van de opslagtanks wordt geschat op meer dan 250.000 m2 uitwendige conservering en meer dan 130.000 m2 inwendige conservering.

Het doel van de conserveringssystemen bij TEAM Terminal is een te overbruggen termijn van 20 jaren zonder significante corrosie waarbij voor de uitwendige conservering tevens hoge cosmetische eisen gelden.

De inzet van DCC betreft status-, garantie- en uitvoeringsinspecties. Deze inspecties leiden tot een conserveringsprogramma waarvan DCC tevens de randvoorwaarden (bestekeisen) opstelt. Vervolgens wordt het eerder uitgevoerde conserveringswerk jaarlijks geïnspecteerd in de vorm van zogeheten garantie-inspecties. Na het verlopen van de garantie op de conservering wordt 3-jaarlijks een status-inspectie verricht teneinde de integriteit van de conserveringssystemen te verifiëren. Hiermee wordt eventuele corrosievorming in kaart gebracht zodat op gepaste wijze tijdig herstel van de conservering kan plaatsvinden.